Societas Iuris Bartolus

Over Societas Iuris Bartolus

Societas Iuris Bartolus is het juridisch genootschap van de SIB voor alle rechtenstudenten en geïnteresseerden in het recht. Bartolus biedt de mogelijkheid om alle rechtenstudenten en geïnteresseerden binnen de SIB samen te brengen. Het doel van een Bartolist is om naar activiteiten te gaan met een juridisch karakter.

Het genootschap is op 26 oktober 2020 opgericht. Hierbij is het genootschap vernoemd naar Bartolus de Saxoferrato (1313-1357), een Italiaanse professor in de rechten en een van de prominentste continentale juristen uit de middeleeuwen. Een echte jurist is dan ook een volgeling van Bartolus (nemo bonus iurista nisi bartolista).

Sinds de oprichting helpen de rechtenstudenten elkaar onderling met het beantwoorden van vraagstukken die onder andere studiegerelateerd zijn. Daarbij zijn de Bartolisten ook vaak te vinden op de SIB activiteiten met een juridisch karakter zoals het bezoeken van het ICC. Ook probeert Bartolus juridische lezingen binnen de SIB te organiseren.

Het juridische genootschap is geheel vrijblijvend en de communicatie zal verlopen via een eigen WhatsApp-groep. Ben jij een rechtenstudent of geïnteresseerd in het recht en wil je graag binnen de SIB meer tijd spenderen aan activiteiten met een juridisch karakter of ben je op zoek naar mede rechtenstudenten om samen mee te studeren? Kom dan vooral bij Societas Iuris Bartolus!

Voorzitter

Denise Rietmeijer