SIB-Nederland

SIB-Nederland is het overkoepelend orgaan van SIB steden verspreid door Nederland. Elk jaar wordt er door een SIB stad het landelijke gala georganiseerd. Verder organiseert ook elke stad een activiteit voor de andere SIB-steden

SIB-Amsterdam

SIB-Amsterdam is dé internationaal georiënteerde studentenvereniging van Amsterdam. Onze interesse gaat uit naar internationale politiek en alles wat daarmee samenhangt. SIB staat open voor studenten uit alle studierichtingen.

SIB-Amsterdam organiseert regelmatig lezingen met actuele en uiteenlopende politici, beleidsmakers en experts. Ook biedt SIB-Amsterdam de kans om allerlei instanties en organisaties te bezoeken. Denk hierbij aan ambassades, ministeries en ngo’s. Verder organiseren ze meerdere reizen per jaar.

SIB-Amsterdam heeft verschillende commissies. Je kan hierbij denken aan de Commissie Inhoudelijke Activiteiten, de Commissie Externe Activiteiten, de Reiscommissie, Het Verdrag en de Commissie Sociale Activiteiten. Ook kent SIB-Amsterdam genootschappen, waar mensen met dezelfde interesse elkaar ontmoeten, zo heb je een bier-, culinair, strategisch en cultuurgenootschap. Daarnaast borrelt SIB-Amsterdam elke woensdag samen, vanaf 21:30 uur in Café Havelaar.

Kijk voor meer informatie op http://www.sibamsterdam.nl/

SIB-Groningen

SIB-Groningen behoort tot een van de oudere en grootste studentenverenigingen van Groningen. Alle studenten met een internationale interesse kunnen lid worden. Elke maandag om 20.00 uur organiseert SIB-Groningen een activiteit zoals een spoedforum, workshop, lezing of debat. Vanaf 22.00 uur is er een gezellige borrel of themafeest. De combinatie van aan de ene kant gezelligheidsactiviteiten en een Disputenstructuur en aan de andere kant inhoudelijke activiteiten maakt de SIB uniek! SIB-Groningen organiseert al haar activiteiten in het Engels, en daarom hebben zij veel internationale leden, maar ook Nederlandse studenten zijn bij SIB-Groningen goed vertegenwoordigt.

Naast de wekelijkse activiteiten organiseert SIB-Groningen regelmatig grote evenementen zoals congressen en symposia. Jaarlijks vindt er een reis naar het buitenland plaats, waarbij SIB-leden de kans krijgen ambassades, ministeries en internationale organisaties te bezoeken. Daarnaast organiseren ze liftwedstrijden, uitwisselingen en andere buitenlandse reizen. Het afgelopen jaar is SIB-Groningen naar Venetië, Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Berlijn en Genève gegaan. Dus ook als je van reizen houdt ben je bij SIB aan het goede adres!

Binnen de SIB zijn er verschillende manieren om actief te worden en zo ervaring op te doen met het organiseren van activiteiten. Zo zijn er commissies, projectgroepen, themagroepen en disputen.

Kijk voor meer informatie op http://www.sib-groningen.nl/

SIB-Utrecht

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als de studentenvereniging mét inhoud. SIB-Utrecht combineert wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid. Denk daarbij naast de wekelijkse lezing en borrel aan reizen, etentjes, debatten, feesten en andere activiteiten. Inhoud maakt het verschil!

SIB-Utrecht is de Utrechtse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen. Leden komen van verschillende studies aan de Universiteit en Hogeschool. Van natuurkunde tot rechten, iedereen is welkom! Onderscheidend voor SIB-Utrecht is de mooie mix van inhoud en gezelligheid.

Deze mix komt al meteen tot uiting op de dinsdagavond. Tijdens onze verenigingsavond kun je lekker borrelen in onze stamkroeg de Nieuwe Dikke Dries, maar ook Maarten van Rossem, Gerard Spong of Alexander Pechtold ontmoeten tijdens de wekelijkse lezing. Onderwerpen van lezingen van het afgelopen jaar waren onder andere ‘WikiLeaks’, ‘Cuba’s toekomst’ en ‘Overbevolking’.

Wil je meer weten over SIB-Utrecht ga dan naar onze website http://www.sib-utrecht.nl/

SIB-Nederland

SIB-Nederland is het overkoepelende orgaan en een stichting van de SIB-afdelingen in Amsterdam, Groningen, Leiden en Utrecht. Bestuursleden van de vier verenigingen vertegenwoordigen hun respectievelijke vereniging bij het landelijke overleg, dat elke vier tot zes weken plaatsvindt. De verschillende steden werken binnen SIB-Nederland samen om op landelijk niveau hun belangen te behartigen. Hierbij gaat het onder andere om het onderhouden van contact met externe instanties op landelijk niveau en het uitwisselen van kennis met de zustersteden. Zo onderhoudt SIB-Nederland de contacten met andere organisaties zoals de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) en het Nederlands Genootschap voor International Zaken (NGIZ) landelijk.

 

Alhoewel de activiteiten en bezigheden van SIB-Nederland niet altijd even goed zichtbaar zijn voor de leden van de lokale verenigingen, worden er met regelmaat activiteiten op landelijk niveaugeorganiseerd die voor alle leden open staan. Zo vindt er ieder jaar een gezamenlijk gala, een reünistenborrel of een congres. Deze eerste drie worden afwisselend door een andere SIB-stad georganiseerd.

Als je meer informatie zoekt over de SIB en over haar geschiedenis kunt u het beste een kijkje nemen op de landelijke website www.SIB-Nederland.nl.