IMPERIUM is een dispuut voor ieder SIB-lid met een speciaal gevoel voor humor en trouw.

Enkele jaren geleden verzamelde een moedig klasje SIB-leden zich bij elkaar om IMPERIUM op te richten, een organisatie met één gezamenlijk doel. Sinds kort waren zij het die declareerden binnen de SIB verder te gaan onder de naam Leidsch Diplomatiek Dispuut GENOOTSCHAP IMPERIUM.

Deze zogeheten Imperialisten delen een gezamenlijke bekommernis in defensie, strategie en vooral realpolitiek. IMPERIUM houdt zich bezig met het bestuderen en meester maken van de duistere kant van internationale betrekkingen. Deze kan men niet vinden in internationale verklaringen, statuten en in de SIB zelf ook niet. Daarom verzamelen de dispuutsleden zich iedere maandag om samen te eten, drinken en het mooie spel Diplomacy te spelen. In dit spel zijn er geen dobbelstenen: winnen is slechts mogelijk door het “oneerzame van vrienden te vragen”. Geen afspraak is bindend; enkel met trouw, samenwerking en een dolk in de rug komt er een winnaar uit de strijd.

Dit is niet het enige waar Imperialisten zich mee bezig houden. Zo horen filmavonden, paintball of bieravonden bij het vaste repertoire van het dispuut. Lijkt dit je wat? Vrees dan niet en spreek gerust een imperiumlid aan tijdens de borrels!

LEDEN

Bart Bussink
Cas Hoogerheide
Daniël Hooimeijer
Didy van Maaren
Jacob Lenstra
Joep den Teuling
Lotte Rijkschroeff
Maarten van der Burg
Max Koonen
Max van Opstal
Mitchell Wiegand Bruss
Nils Neisingh
Owen de Neef
Rens Kluijtmans
Simon Nammensma
Sofia Gkaits
Thomas Koning
Tristan Möhlen
Valerie van Zwol