Japanse Tafeltjes Avond

Heb jij altijd al met meerdere diplomaten op een informele wijze willen netwerken? Dit kan tijdens de jaarlijks terugkerende Japanse Tafeltjes Avond (JTA)! Ieder jaar komen er ruim 50 diplomaten naar Leiden om met ruim 150 studenten te spreken over uiteenlopende onderwerpen.

Opzet

Voorafgaand aan de JTA kunnen studenten aangeven bij welke diplomaten zij willen aanschuiven en op basis hiervan wordt een indeling gemaakt. De avond bestaat uit vier rondes van 20 minuten per land. Tijdens de rondes kunnen de studenten alles aan de diplomaten vragen, van vragen over internationale conflicten tot waarom ze diplomaat geworden zijn.Bovendien is er na afloop een borrel waar er alle ruimte is om met de aanwezige diplomaten in gesprek te gaan.

Bekijk de promotievideo voor de JTA 2019!

Inschrijvingen Japanse Tafeltjesavond

De inschrijvingen van de Japanse Tafeltjesavond zijn helaas gesloten. Tot de volgende keer!

Hoe is de JTA aan haar naam gekomen?

In 2001 werd bestuur-Van Os (2001) uitgedaagd door een bestuur uit de jaren ’80. Zij verklaarden dat zij ooit een feest hadden georganiseerd waarbij ‘per ongeluk’ een groot aantal diplomaten was uitgenodigd, die ook daadwerkelijk verschenen. Om het ijs te breken werd er destijds voor gekozen om een zaal te huren met een Japans thema. Aldaar konden de studenten en diplomaten, aan lage tafels en onder het genot van een glas sake, met elkaar in gesprek gaan. Of dit evenement werkelijk heeft plaatsgevonden is de vraag maar het heeft in ieder geval de impuls gegeven voor de JTA in haar huidige vorm, die aanving onder bestuur-Van Os.

Unieke ontmoeting

Het unieke aan dit evenement is dat de aanwezige diplomaten vooraf niet weten wat er aan hen gevraagd zal worden. Met dit laagdrempelige evenement onderscheidt SIB-Leiden zich van alle andere verenigingen in Leiden. De JTA vergroot niet alleen je kennis over verschillende landen en over de diplomatieke wereld, maar het biedt ook een unieke inkijk in de keuken van de wervelende wereld van de internationale betrekkingen.