Activiteitenkalender

26-02: CV-training met Integrand

SIB-leden zijn vaak erg ambitieus. Dat blijkt niet alleen uit de overweldigende animo op de bestuursinteresseborrels, je hoort ook veel mensen over een baan als diplomaat, politicus of juist chirurg of onderzoeker. Wist jij echter dat de meeste sollicitatiegesprekken al bij de eerste 30 seconden zijn beslist? Kom goed beslagen ten ijs met een CV- en motivatiebrieftraining, in samenwerking met Integrand!

Deze avond zal Integrand ons een training geven over het schrijven van een CV en motivatiebrief. Essentiële dingen als het gaat om een stage of baan bemachtigen. Bij deze cursus wordt gekeken naar wat je wel en niet moet doen bij een curriculum vitae en motivatiebrieven en kun je ook je CV laten checken, dus neem hem vooral mee als je wilt weten wat er top is en beter kan!

Aanvang: 20.00u, Breestraat 16

09-03: VVO-week Stadsspel

Op maandagavond zal er een spel door heel Leiden gespeeld worden. Door middel van het spelen van meerdere minispellen verspreid door Leiden kunnen teams hints verdienen naar de locatie van een voorwerp. Het team wat dit voorwerp als eerste vindt heeft het spel gewonnen en wint een passende prijs.

Aanmelden kan in teams (Minimaal 6 maximaal 10) of alleen, dan delen wij je in een team in. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 6 maart 23:59!

Aanvang: 19:00u.
Na afloop van het evenement vindt er een borrel plaats in de sociëteit van NSL (Oude Singel 56).

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScp25fBQhnDpNUrXpXtaLxipgebzBjYbXZ3nHz0jeSM_8mcpQ/viewform

13-03: VVO-week eindfeest

Op vrijdagavond vind er een groot VVO-feest plaats in de sociëteit van Catena, toegang is helemaal gratis en er zullen de hele avond cocktails te koop zijn! Kom de VVO-week knallend afsluiten met een geweldig feest!

De deuren zijn geopend van 23:00 tot 1:00 dus zorg dat je op tijd bent!

25-03: Haagsche Tafeltjes Avond

Ben jij student en heb je altijd al willen spreken met politici vanuit het hele land? De Haagsche Tafeltjes Avond brengt studenten in contact met lokaal politiek talent, burgemeesters en wethouders, landelijke politici en Europees Parlementariërs!

Met gepaste trots kondigt de Leidse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen de derde editie aan van de Haagsche Tafeltjes Avond. Voor het eerst zal de avond worden gehouden in Nieuwspoort, het hart van de Nederlandse parlementaire journalistiek en gelegen naast ons eigen parlementsgebouw. In vier rondes van 20 minuten krijgen studenten de kans vier verschillende politici te spreken – geen vraag is te gek. Niet alleen werden politieke discussies gevoerd, ook verhalen over carrière en studie werden in het verleden rijkelijk gedeeld.

Om deel te nemen aan dit evenement hoef je geen SIB-lid te zijn. Wel dien je ingeschreven te zijn op een hogeschool of universiteit. Inschrijven is gratis en gaat via de pagina van de Haagsche Tafeltjes Avond.

Dresscode: tenue de ville.

Voor meer informatie, neem contact op met het SIB-bestuur via bestuur@sibleiden.nl. Let op: vol=vol, de inschrijvingen gingen in het verleden hard dus wees er snel bij!

10-04 – 12-04: Ledenweekend

Inschrijving: https://forms.gle/tEGTMfmTxeFXBwHg8
(LET OP: Om je aanmelding te bevestigen hebben wij ook een fysieke handtekening nodig. Deze kun je doordeweeks tussen 11 en 17 zetten op het Hok (Kaiserstraat 13, 2311GN Leiden) of op de eerstvolgende borrel!)

Het allerbeste, mooiste, meest fantastische weekend van het SIB-jaar kruipt langzaam dichterbij – het Ledenweekend brengt ons dit jaar naar het exotische Friesland!

Van 10 tot 12 april staat het dorpje Bakkeveen in het teken van de SIB Olympics. Eerstejaars zullen zich het voorproefje herinneren op het Eerstejaarsweekend van dit jaar – bij het Ledenweekend gaan we een tandje harder!

Ga bijvoorbeeld de strijd aan in de Volksliedkaraoke, of bewijs dat je het snelst je glas leeg kunt drinken. Maarj e denkt misschien snel ‘krijg ik dan ook nog wel rust op zo’n intens weekend?’
Wees maar gerust – het hele weekend zal met name in het teken staan van gezellig chillen met je mede SIB-leden en levensgenieten in de exotische Friese omgeving.

De kosten zijn €50 voor drie dagen, inclusief verblijf en consumptie.

08-07- 19-07: Zomerreis naar Seoel!

Na een aantal subtiele hints en een spetterende aankondigingsvideo van Frank, werd op de Nieuwjaarsborrel de bestemming van de Zomerreis eindelijk uit de doeken gedaan: deze zomer gaat SIB-Leiden tussen 8 en 19 juli Seoel onveilig maken!

De reis brengt ons eerst langs Beijing, China. Tijdens de overstap is er tijd om de Chinese hoofdstad te bezoeken en alvast in de stemming te komen voor de culturele hoogtepunten die eraan zitten te komen. Op de terugreis zal weer een dag worden uitgetrokken om Beijing te bewonderen.

Vervolgens belanden we op de hoofdbestemming: Seoul, Zuid-Korea. Een prachtige stad met eeuwenoude cultuur en tradities, maar ook eentje die te boeken staat als een belangrijke plek voor innovatie en heerlijk eten. Ook niet te vergeten – het ligt in een land ten zuiden van Noord-Korea, één van de geheimzinnigste landen ter wereld waarvan het regime de regio op scherp zet.

Er zullen VN-instanties worden bezocht, er zullen bergen en andere natuur worden bewonderd, maar het zal bovenal eén van de hoogtepunten zijn uit je SIB-carrière. Voor zo’n 800 euro – en dat is niks voor zo’n prachtige, exotische bestemming – ben je verzekerd van vlucht en verblijf. Via het inschrijfformulier kun je een motivatie doorgeven vanwege de grote animo.

Schrijf je hier alvast in (LET OP: er dient altijd een papieren contract te worden getekend, dit formulier is echter verplicht in te vullen ivm motivatie!): https://docs.google.com/forms/d/1qjjfYw6AxhV73vuNvq8GQWGwDH3WF64on3OywfPBGIQ/viewform?fbclid=IwAR3luUbdzuJ2E4wkh98QPHQSNQRFlUz6AZJpLjz7IMvsv-gTnidFq0WuvjM&edit_requested=true