Activiteitenkalender

SIB-Online

In deze barre tijden past SIB-Leiden zich langzaam maar zeker aan het nieuwe leven aan. Om in contact te blijven met elkaar, zonder hiervoor het huis te moeten verlaten, hebben we een Discord-server opgezet voor de komende tijd.
Voor wie onbekend is met Discord: het is een soort uitgebreidere versie van Skype, Hangouts en andere chatapps, waar je onder meer samen naar muziek kunt luisteren, kunt kletsen en uiteraard nog vele andere dingen kunt doen. De komende tijd zullen we ook diverse online activiteiten organiseren om alsnog met z’n allen samen te komen op de woensdagavond. Word lid en stay tuned!

https://discord.gg/NjhURX

Niels Vlaanderen: Internationeel beleid in coronatijd

Weinig is zeker over het Coronavirus, maar één ding lijkt duidelijk: het zal een blijvende invloed hebben op de wereld de komende jaren. Topambtenaar Niels Vlaanderen gaat in deze online lezing in op de vraag wat de coronacrisis betekent voor het internationale (water)beleid van Nederland!

Niels Vlaanderen is Coördinator International Water bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In zijn carrière heeft hij meegewerkt aan het opstellen van het beleid over internationale waterverdeling en de Nederlandse opstelling in de internationale regulering van water.

In de lezing zullen drie systemen onder de loep worden genomen: het sanitatie-, economische en gezondheidssysteem. 2020 is het jaar over water en klimaat – een crisis als nu zorgt vaak voor veel schaarste in allerlei goederen en water is niet uitgezonderd. Hoe zorgen we dat tijdens en na deze crisis er genoeg water zal zijn voor Nederland en de rest van de wereld? Of biedt deze roerige periode juist ruimte voor kansen voor het waterbeleid, maar ook voor de verbetering van onze medische systemen en economische onafhankelijkheid van grote(re) landen?

De lezing wordt van tevoren opgenomen en uitgezonden op het YouTube-kanaal van SIB-Leiden (een link volgt daags voor aanvang). Vragen kunnen ingestuurd worden via bestuur@sibleiden.nl.

27-05: Verkiezings-ALV (via Zoom)

Namens het drieënzeventigste bestuur der Leidse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen is het mij een eer en genoegen u uit te nodigen voor de Algemene Leden Vergadering. Deze zal plaatsvinden op woensdag 27 mei 2020 om 19.47 op ZOOM. De link naar de sessie zal de dag zelf via mail verstuurd worden. Tijdens deze ALV zijn we verheugd het kandidaatsbestuur aan u allen te presenteren! Het bestuur verzoekt u allen vriendelijk, doch dringend, deze zeer belangrijke vergadering bij te wonen.

Leden kunnen zich middels de reeds verstuurde mail zich aanmelden voor ontvangst van alle stukken.

28-08 – 30-08: Ledenweekend

Inschrijving: https://forms.gle/tEGTMfmTxeFXBwHg8
(LET OP: Om je aanmelding te bevestigen hebben wij ook een fysieke handtekening nodig. Deze kun je doordeweeks tussen 11 en 17 zetten op het Hok (Kaiserstraat 13, 2311GN Leiden) of op de eerstvolgende borrel!)

Het allerbeste, mooiste, meest fantastische weekend van het SIB-jaar kruipt langzaam dichterbij – het Ledenweekend brengt ons dit jaar naar het exotische Friesland!

Van 10 tot 12 april staat het dorpje Bakkeveen in het teken van de SIB Olympics. Eerstejaars zullen zich het voorproefje herinneren op het Eerstejaarsweekend van dit jaar – bij het Ledenweekend gaan we een tandje harder!

Ga bijvoorbeeld de strijd aan in de Volksliedkaraoke, of bewijs dat je het snelst je glas leeg kunt drinken. Maarj e denkt misschien snel ‘krijg ik dan ook nog wel rust op zo’n intens weekend?’
Wees maar gerust – het hele weekend zal met name in het teken staan van gezellig chillen met je mede SIB-leden en levensgenieten in de exotische Friese omgeving.

De kosten zijn €50 voor drie dagen, inclusief verblijf en consumptie.