Activiteitenkalender

Q&A met prof. dr. Rob de Wijk

De voertaal van deze lezing is Nederlands // This Q&A will be conducted in Dutch.

Woensdag 17 juni ontvangt SIB Rob de Wijk, hoogleraar International Relations and Security en oprichter van het The Hague Center for Strategic Studies, een toonaangevende denktank rondom (inter)nationale veiligheidsvraagstukken.

Rob de Wijk doceert Internationale Betrekkingen aan de Haagse campus van de Universiteit Leiden, schrijft onder meer voor Trouw en onderzoekt in het BNR-radioprogramma ‘Boekestijn en de Wijk’ de mogelijke nieuwe wereldorde. De Wijk is gespecialiseerd in veiligheidszaken – hoe staat de internationale gemeenschap onder druk en wie of wat zijn de bedreigingen? Blijft de status quo behouden de komende jaren of ligt een machtsverschuiving in de lijn der verwachting? In zijn meest recente boek, getiteld ‘De nieuwe wereldorde: Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt’, wordt bijvoorbeeld de ambitie van Xi Jingping onderzocht om in 2049, honderd jaar na de stichting van de Chinese Volksrepubliek, China de leider van de wereld te maken. Zal het Westen dit toelaten en is het tij nog wel te keren?

Stel deze en al je andere vragen over internationale vraagstukken en ontwikkelingen in een interactieve Zoom-sessie! SIB-leden uit alle steden zijn welkom deel te nemen aan deze sessie middels een geregistreerd Zoom-account. Anders dan gebruikelijk vindt deze lezing overdag plaatst, om 16.00u. Het belooft een interactieve sessie te worden – bereid dus graag wat vragen voor! Niet-leden zijn welkom de Q&A te volgen via het YouTube-kanaal van SIB-Leiden.

De link naar de Zoom-sessie wordt tijdig en spoedig geplaatst.

28-08 – 30-08: Ledenweekend

Inschrijving: https://forms.gle/tEGTMfmTxeFXBwHg8
(LET OP: Om je aanmelding te bevestigen hebben wij ook een fysieke handtekening nodig. Deze kun je doordeweeks tussen 11 en 17 zetten op het Hok (Kaiserstraat 13, 2311GN Leiden) of op de eerstvolgende borrel!)

Het allerbeste, mooiste, meest fantastische weekend van het SIB-jaar kruipt langzaam dichterbij – het Ledenweekend brengt ons dit jaar naar het exotische Friesland!

Van 10 tot 12 april staat het dorpje Bakkeveen in het teken van de SIB Olympics. Eerstejaars zullen zich het voorproefje herinneren op het Eerstejaarsweekend van dit jaar – bij het Ledenweekend gaan we een tandje harder!

Ga bijvoorbeeld de strijd aan in de Volksliedkaraoke, of bewijs dat je het snelst je glas leeg kunt drinken. Maarj e denkt misschien snel ‘krijg ik dan ook nog wel rust op zo’n intens weekend?’
Wees maar gerust – het hele weekend zal met name in het teken staan van gezellig chillen met je mede SIB-leden en levensgenieten in de exotische Friese omgeving.

De kosten zijn €50 voor drie dagen, inclusief verblijf en consumptie.