Vertrouwenspersoon

 Externe Counselor

De vertrouwenspersonen en counselor van de vereniging staan altijd open voor een gesprekje met een van de leden. Of het nou gaat om persoonlijke problemen, studieproblemen of een onprettige ervaring binnen de vereniging, de vertrouwenspersoon zal altijd een luisterend oor bieden.

Vertrouwenspersonen

Als je behoefte hebt aan een gesprekje met een van de VCP’s, kan je ze een mailtje sturen, dan nemen ze vervolgens contact met je op.

Een van de vertrouwenspersonen is Lieve Graas. Zij is bereikbaar via: vcpsibleiden@gmail.com

Onze tweede vertrouwenspersoon is Victor Gudde. Hij is bereikbaar via: vcpsibleiden2@gmail.com

Externe counselor

Per maandag 5 juni is Counselor, Petra Bernardt, in juni, september, oktober en november elke week te vinden op de sociëteit van Quintus (Boommarkt 5A). Via dit online afsprakensysteem kunnen de leden van Quintus, DAC en SIB een gratis afspraak inplannen bij haar, maar ook op de andere locaties in Leiden die per 5 juni met hetzelfde initiatief geopend zijn. Petra is elke maandagmiddag aanwezig van 12:30 tot 17:15, met uitzondering van 19 juni. Dan zal zij eenmalig op dinsdag 20 juni beschikbaar zijn. Mocht Petra dus niet beschikbaar zijn, maar wil je wel heel graag even een gesprek met een counselor, kan je dus bij een van Petra’s collega’s die op de andere locaties werkzaam zijn terecht. 

Mijn naam is Petra Bernardt en ik ben geboren in 1968. In 1989 kwam ik als student naar Leiden om bestuurskunde te studeren. Dit ging niet vanzelf en ik ken dan ook uit eigen ervaring de trajecten van ondersteuning vragen bij de Studentenpsycholoog, gesprekken met de decaan, aanvragen van auditoren fonds etc. Uiteindelijk ben ik toch afgestudeerd en via een aantal omzwervingen, waaronder 9 jaar wonen in het buitenland, ben ik nu psychosociaal therapeut en begeleid ik mensen die vastlopen in het leven, op wat voor manier dan ook. Hierbij zet ik mijn eigen levenservaringen in en maak ik gebruik van de kennis die ik heb opgedaan bij de Academie Intermenselijke Wetenschappen (SPSO). Deze opleiding integreert verschillende benaderingen, technieken en invalshoeken. Die integrale aanpak sluit aan bij mijn visie op het werk als psychosociaal therapeut. Ik werk vooral vanuit de verbinding, waarbij de methode niet het belangrijkste is. Samen kijken we naar wat passend is voor jou en jouw situatie. De rode lijn hierin is dat mensen die bij mij hulp zoeken, echt gehoord en gezien willen worden.

 

Maak een afspraak via dit online afsprakensysteem!