Haagsche Tafeltjes Avond

Sinds 2018 organiseert SIB-Leiden een nieuwe variant van de Japanse Tafeltjes Avond: in Den Haag, met politici uit alle bestuurslagen. Van gemeenteraad tot Europees Parlement, rond maart-april komen tientallen politici in Den Haag langs bij SIB om in gesprek te gaan met studenten.

Opzet

De Haagsche Tafeltjesavond is een spin-off van de Japanse Tafeltjesavond en wordt sinds 2018 georganiseerd. Hier staan in plaats van diplomaten, politici centraal, met eenzelfde concept – vier speeddaterondes van ongeveer 20 minuten per politicus. Bestuurders uit alle bestuurslagen hebben de revue al gepasseerd – gemeenteraadsleden, wethouders, Statenleden, leden van de Eerste en Tweede Kamer en Europarlementariërs hebben in het verleden al deelgenomen aan de avond.

Oud Tweede Kamer lid Farid Azarkan (DENK) deed mee aan de editie van 2023

Niet alleen lokale politici uit de omgeving Den Haag en Leiden zijn welkom – zo deed ook Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam, foto) mee aan de avond in 2018 en 2019!

Kennismaken met het politieke spectrum

Juist om studenten kennis te laten maken met verscheidene kanten van het politieke spectrum, worden deelnemers willekeurig ingedeeld bij deelnemende politici. Het evenement wordt geopend met een openingsspeech door een maatschappelijk betrokken spreker en daarna is er alle ruimte voor studenten en politici om vrij in gesprek te gaan over onderwerpen naar keuze.

De politici worden niet gekozen naar partijkleur of bestuurslaag – zo hebben onder meer Kees van der Staaij (SGP), Madeleine van Toorenburg (CDA), Martin van Rooijen (50PLUS), Samira Rafaela (D66) en Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) deelgenomen bij voorgaande edities. Iedereen wordt uitgenodigd en vanuit het hele politieke spectrum ontvangen wij dan ook enthousiaste reacties.

Inschrijvingen Haagsche Tafeltjesavond

De inschrijvingen voor de Haagsche Tafeltjes Avond op maandag 10 juni 19:00 zijn geopend! Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/32S5HjBjDwryV8WG6