Winterreis

De Winterreis is één van de drie reizen die SIB-Leiden jaarlijks organiseert. Deze reis, die eind januari plaatsvindt, brengt leden vaak naar bestemmingen in (de omgeving van) Europa. Op deze pagina leggen we uit wat je precies doet op een Winterreis.

Instanties

Op de eerste plaats regelt de Winterreiscommissie verschillende instanties om te bezoeken. Deze instanties zijn vaak gerelateerd aan Nederland, de Europese Unie of de Verenigde Naties, maar kunnen ook lokaal zijn georganiseerd, zoals lokale politieke partijen en ministeries. Niet vaak stellen zij de deuren open voor studenten, dus naast een vette bestemming opent SIB-Leiden de deuren naar een hoge diplomatieke en internationale wereld. Daarnaast worden geregeld ook bedrijven bezocht – Nederlandse ondernemingen in het buitenland, of ondernemingen met veel Nederlandse klanten.

Tijdens de Winterreis van 2023 naar Noord-Macedonië werd onder andere de Ambassade van de Verenigde Staten bezocht.

Skopje, Noord-Macedonië (2023).

Dag- en nachtleven

Buiten het reisprogramma om, ben je vrij om samen met je mede-reizigers de omgeving te verkennen! In het verleden zijn de zonnige stranden van Tel Aviv (2018) bezocht, maar ook de mooie winterlandschappen in Warschau (2015) en de lokale kroegen in Skopje (2023). Ontdek daarnaast de lokale keuken en – uiteraard – de lokale clubs en cafés. Net zoals bij de rest van SIB-Leiden, is er op de Winterreis een ultieme balans tussen inhoud en gezelligheid.

Bestemmingen Winterreis 

De blauwe markers staan voor de Winterreis, de oranje voor de Zomerreis.