Zomerreis

De Zomerreis is één van de drie reizen die SIB-Leiden jaarlijks organiseert. Deze reis, vaak in juli, brengt leden naar plekken over de hele wereld. Op deze pagina leggen we uit wat je precies doet op een Zomerreis.

Instanties

Op de eerste plaats regelt de Zomerreiscommissie verschillende instanties om te bezoeken. Deze instanties zijn vaak gerelateerd aan Nederland, de Europese Unie of de Verenigde Naties, maar kunnen ook lokaal zijn georganiseerd, zoals lokale politieke partijen en ministeries. Niet vaak stellen zij de deuren open voor studenten, dus naast een vette bestemming opent SIB-Leiden de deuren naar een hoge diplomatieke en internationale wereld. Daarnaast worden geregeld ook bedrijven bezocht – Nederlandse ondernemingen in het buitenland, of ondernemingen met veel Nederlandse klanten.

In Servïe (2022) bracht SIB-Leiden een bezoek aan de Raad van Europa.

Er is genoeg tijd om te genieten van de prachtige omgevingen!

Dag- en nachtleven

Buiten het reisprogramma om, ben je vrij om samen met je mede-reizigers de omgeving te verkennen! In het verleden heeft men de toerist uitgehangen in New York (2017), gerelaxed op het Maleisische resort-eiland Langkawi (2018) en geflaneerd aan het Sloveense Lake Bled (2022). Ontdek de lokale keuken en – uiteraard – de lokale clubs en cafés. Net zoals bij de rest van SIB-Leiden, is er op de Zomerreis een ultieme balans tussen inhoud en gezelligheid.

Bestemmingen Zomerreis

De oranje markers staan voor de Zomerreis, de blauwe voor de Winterreis.