L.C.G. Sibold

Over L.C.G. Sibold

L.C.G Sibold is een van de nieuwste en actiefste genootschappen van de SIB. Naast de gezelligheid, biedt het genootschap de mogelijkheid nieuwe, verrijkende ervaringen op te doen. Het doel is om samen Nederlands cultureel erfgoed te ‘ervaren’. Met deze wil, zijn rond 28 januari 2022 een groep enthousiaste eerstejaars leden bij elkaar gekomen om het eerste Leidse cultuur genootschap op te zetten: Sibold (vernoemd naar het prachtige Sieboldhuis en de heer Siebold zelf).

Sinds de officiële oprichting op 14 februari, komt het genootschap maandelijks samen om een voorgesteld museum of een speciale tentoonstelling te bezoeken. Zo heeft het genootschap al onder andere de prachtige bloemstillevens in het Mauritshuis, l’Art Nouveau van Alphonse Mucha en auto’s in het Louwman Museum mogen bewonderen. We hopen in de toekomst nog veel meer Nederlands cultureel erfgoed te bezichtigen!

Het genootschap is geheel vrijblijvend. Communicatie verloopt via een eigen WhatsApp-groep. Heb je een Museumkaart die stof ligt te verzamelen of heb je altijd al meer musea willen bezoeken, schroom niet om een van de genootschapsleden aan te spreken en wees vooral welkom bij het genootschap!

Voorzitter

Daniël van Huizen