Benefiet

Sinds 2019 organiseert SIB-Leiden een Benefiet om een goed doel te steunen dat zich inzet ter bevordering van het welzijn van de internationale gemeenschap.

Benefiet 3 juni 2022

Op 17 juni 2022 organiseert SIB-Leiden een bakwedstrijd ten gunste van de stichting Xenia Hospice, het eerste logeerhuis en hospice voor jonge mensen in Nederland. Zij zetten zich in om intensieve medische en verpleegkundige zorg te geven aan mensen tussen de 16 en circa 40 jaar oud. Voor 15 euro kunt u zich opgeven om te proeven van diverse taarten en ander gebak. Tevens is iedereen van harte welkom om zijn of haar bakkunsten te laten jureren.

Naast de wedstrijd wordt er ook een inhoudelijke activiteit georganiseerd, waarin iedereen wordt uitgenodigd om mee te denken over de (maatschappelijke) problemen in de zorg. Als laatste kan je op het evenement ook deelnemen aan een loterij waarbij heerlijke gebakjes van grote banketbakkers te winnen zijn.

U kunt zich via deze link opgeven als bakker (gratis) en via deze link als jury/proever (kosten: €15,-). De volledige opbrengst gaat naar stichting Xenia Hospice.

Het Benefiet brengt een grote opkomst teweeg van zowel leden als oud-leden!

Bij de veiling in 2019 is een grote verscheidenheid aan objecten geveild!

Sponsoring

Bent u geïnteresseerd in het ondersteunen van het Benefiet van SIB-Leiden? Zowel particulieren als bedrijven zijn van harte welkom om mee te helpen met dit evenement. Neem voor meer informatie contact op met bestuur@sibleiden.nl of benefiet.sibleiden@gmail.com voor vragen over het aankomende benefiet!

Eerdere edities

2020

De 2020 editie van het benefiet stond in het teken van geld ophalen voor Vluchtelingenwerk Leiden en ving aan via een online veiling plaats op 18 september. De hele week kon iedereen bieden op mooie veilingitems en bovendien sprak de Benefietcommissie een Syrische vluchteling die door de hulp Vluchtelingenwerk Nederland een leven in Nederland op kon bouwen. Dat interview is hier te lezen. Nadat er hevig werd geboden op de verschillende veilingsitems heeft het uiteindelijke benefiet maar liefst €549,50 opgehaald!

2019

De eerste editie had onder meer een veiling ten behoeve van het Universitair Asiel Fonds (UAF) en een lezing van Prof. dr. Leo Lucassen.