Benefiet

Sinds 2019 organiseert SIB-Leiden een Benefiet om een goed doel te steunen dat zich inzet ter bevordering van het welzijn van de internationale gemeenschap.

Opzet

Het Benefiet is een nieuw evenement, waardoor de invulling onderhevig is aan de creativiteit van de Benefietcommissie. Zij kiezen het doel, de vorm en de uitvoering. De eerste editie had onder meer een veiling ten behoeve van het Universitair Asiel Fonds (UAF) en een lezing van Prof. dr. Leo Lucassen.

De 2020 editie van het benefiet stond in het teken van geld ophalen voor Vluchtelingenwerk Leiden en ving aan via een online veiling plaats op 18 september. De hele week kon iedereen bieden op mooie veilingitems en bovendien sprak de Benefietcommissie een Syrische vluchteling die door de hulp Vluchtelingenwerk Nederland een leven in Nederland op kon bouwen. Dat interview is hier te lezen. Nadat er hevig werd geboden op de verschillende veilingsitems heeft het uiteindelijke benefiet maar liefst €549,50 opgehaald! 

Het Benefiet brengt een grote opkomst teweeg van zowel leden als oud-leden!

Bij de veiling in 2019 is een grote verscheidenheid aan objecten geveild!

Sponsoring

Bent u geïnteresseerd in het ondersteunen van het Benefiet van SIB-Leiden? Zowel particulieren als bedrijven zijn van harte welkom om mee te helpen met dit evenement. Neem voor meer informatie contact op met bestuur@sibleiden.nl of benefiet.sibleiden@gmail.com voor vragen over het aankomende benefiet!