Benefiet

Sinds 2019 organiseert SIB-Leiden een Benefiet om een goed doel te steunen dat zich inzet ter bevordering van het welzijn van de lokale en internationale gemeenschap.

Benefiet

Elk jaar poogt de SIB een benefiet te organiseren ter behoeve van de lokale of internationale gemeenschap. Afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld een veiling en een bakwedstrijd georganiseerd. De organisatie word altijd gedaan door onze benefietcommissie. De benefietavonden zijn altijd druk bezocht door onze (oud-)leden en, ondanks het korte bestaan, een van de hoogtepunten van het jaar!

Het Benefiet brengt een grote opkomst teweeg van zowel leden als oud-leden!

Bij de veiling in 2019 is een grote verscheidenheid aan objecten geveild!

Sponsoring

Bent u geïnteresseerd in het ondersteunen van het Benefiet van SIB-Leiden? Zowel particulieren als bedrijven zijn van harte welkom om mee te helpen met dit evenement. Neem voor meer informatie contact op met bestuur@sibleiden.nl of benefiet.sibleiden@gmail.com voor vragen over het aankomende benefiet!

Eerdere edities

2023

Bij de 2023 editie werd er een benefietsveiling georganiseerd door de benefietcommissie. Op deze avond werden er verschillende items geveild die aangeboden werden door lokale ondernemers, oud-leden, het bestuur en door al onze disputen! Verder waren er ook nog meerdere spellen waarbij de leden prijzen konden winnen! Na een avond van flink bieden is er €1658.63 opgehaald voor de Voedselbank Leiden!

2020

De 2020 editie van het benefiet stond in het teken van geld ophalen voor Vluchtelingenwerk Leiden en ving aan via een online veiling plaats op 18 september. De hele week kon iedereen bieden op mooie veilingitems en bovendien sprak de Benefietcommissie een Syrische vluchteling die door de hulp Vluchtelingenwerk Nederland een leven in Nederland op kon bouwen. Dat interview is hier te lezen. Nadat er hevig werd geboden op de verschillende veilingsitems heeft het uiteindelijke benefiet maar liefst €549,50 opgehaald!

2019

De eerste editie had onder meer een veiling ten behoeve van het Universitair Asiel Fonds (UAF) en een lezing van Prof. dr. Leo Lucassen.