Bekijk de SIB EL CID Show!

De SIB EL CID-Show is een verzameling van meerdere interviews, lezingen en andere video’s. Bekijk hieronder de content en leer meer over de vereniging!

Overzicht programma

Q&A met prof. dr. Rob de Wijk

? Afgelopen juni gaf prof. dr. Rob de Wijk een digitale lezing aan de SIB over dé veiligheidsvraagstukken vandaag de dag, zoals de opkomst van cyber-oorlog en de groeiende invloed van China. Rob de Wijk is oprichter van het HCSS, een toonaangevende denktank rondom (inter)nationale veiligheidsvraagstukken.

Interview met Jan Terlouw

? Jan Terlouw is bekend als één van de partijprominenten van D66 en als schrijver van klassieke boeken zoals Koning van Katoren en Oorlogswinter. Al jaar en dag mengt de heer Terlouw zich in het maatschappelijk debat met zijn nog steeds eigenzinnige en waardevolle invalshoek. SIB-Leiden bezocht deze zomer de heer Terlouw thuis voor een uniek interview over zijn tijd als politicus en zijn kijk op de huidige politieke situatie.

dr. Eric Janse de Jonge over de Amerikaanse Verkiezingen

? In april gaf dr. Eric Janse de Jonge een lezing over de Amerikaanse Verkiezingen aan SIB-Leiden. Dr. Eric Janse de Jonge, voormalig senator van het CDA,  en expert op het gebied van Amerikaans staatsrecht en de Verenigde Staten, geeft deze maand een online lezing voor SIB-Leiden – een unicum voor de vereniging. Tijdens deze online lezing zal onder meer dieper worden ingegaan op de implicaties van vier jaar Trump voor de aankomende verkiezingen, diens populariteit en de mogelijke kansen voor de Democraten om terug te keren.

Interview met Jan Jaap van Weering

? Jan Jaap van Weering is dé etiquette- en protocolexpert van Nederland. Hij geeft trainingen aan allerlei betrokkenen binnen de internationale betrekkingen – politici, ambassadeurs, maar ook studenten. SIB-Leiden heeft bijvoorbeeld in het verleden een diner georganiseerd met Jan Jaap van Weering als introductie in de wereld van de etiquette. Hoe gaan internationale omgangsvormen en normen veranderen tijdens en na de Coronacrisis? En wat kun je beter (niet) zeggen tegen een ambassadeur of diplomaat? Kom het te weten in dit interview met SIB-Leiden!

Leer meer over SIB!