SIB-Leiden: Stap In!

EL CID-Programma

De hele EL CID is SIB-Leiden te vinden op Breestraat 16, op de eerste verdieping (achterste trap omhoog). Hier hebben wij zowel overdag als ‘s avonds activiteiten en de hele week ontbijt en diner*! Kom vooral langs en stap in bij de verenging waar alles samenkomt.

*Ontbijt muv maandag- en vrijdagochtend, diner op ma-di-wo. Dinsdagavond zijn de lezing en het feest op andere locaties.

Ma t/m vrij • 10u tot 14u

Brakhuys & rondleiding

Zin om even uit te rusten van de vorige dag? SIB is de place to be! Bij ons kun je onder het genot van een drankje jezelf helemaal repareren voor de volgende EL CID-dag. Als je meer informatie wilt over ons – wat we organiseren, hoe de reizen en lezingen eruit zien, of welke disputen er zijn bijvoorbeeld – zit je hier ook goed. Er zijn altijd wel bestuursleden, leden van de EL CID-commissie en gewone leden aanwezig om mee te chillen en je tips te geven voor jouw introductie- en studententijd.

Ma • 14u – 15.30u

Crisissimulatie

Wat zou jij doen als er een grote ramp uitbreekt? Eén ding is zeker: je zal moeten samenwerken om het op te lossen. Bij deze simulatie leer je om een op het oog rampzalige situatie tot een goed einde te brengen. Om te kalmeren is de bar uiteraard open!

Ma • vanaf 20.00u

Cocktailcorner

Waan je bij SIB in tropische sferen met de lekkerste cocktails! Er is een divers assortiment aan normale en alcoholvrije cocktails beschikbaar, in elkaar geflanst door onze lieftallige EL CID-commissie en TapCo. Ga ondertussen in gesprek met andere aanstaand eerstejaarsstudenten of de nieuw- en oudgedienden van de SIB!

Di • 14u tot 17u

Disputenborrel

Disputen zijn groepen binnen de SIB van leden uit verschillende jaren, die één dag extra per week same komen om bijvoorbeeld te koken en te borrelen. Daarnaast gaat een dispuut ook eens per jaar op reis en organiseren ze vaak een eigen weekend. Een mooie aanvulling op je toekomstige SIB tijd! Stap in bij één van de zes disputen die de SIB rijk is.

Ontdek de disputen van de SIB:

Di • 19.30u tot 21u • Sijthoff Cultuurzaal, Doezastraat 1b

Lezing: Thom de Graaff

Voor de traditionele EL CID-lezing komt niemand minder dan Mr. Thom de Graaff langs bij de SIB! Sinds november 2018 is hij de vicepresident van de Raad van State, één van de belangrijkste delen van de Nederlandse overheid. In het verleden was hij onder meer burgemeester van Nijmegen en landelijk fractievoorzitter van D66, maar ooit begon hij als gemeenteraadslid in – jawel – Leiden. Ga in gesprek met Thom de Graaff en leer over zijn imposante en diverse carrière!

Di • vanaf 22u – NEXT Leiden, Langebrug 6-A 1b

Feest @ NEXT Leiden

Feest mee in dé nachtclub van Leiden! Na het intellectuele deel van de dinsdagavond, gooien we – geheel in SIB-traditie – de voetjes van de vloer. Deze avond kun je kennis maken met het Leidse nachtleven bij de NEXT, waar SIB ook haar feesten geeft.

Wo • 14u tot 17u

Spellentoernooi

Deze middag kun je de strijd aangaan in onder andere beerpong en andere typische studentenspellen. Daarnaast kun je natuurlijk kennis maken met de diverse leden van SIB en al je vragen stellen over het verenigings- en studentenleven!

Wo • vanaf 20u

ABBA-avond

We dragen de Zweedse popgroep een warm hart toe, maar ABBA staat deze avond voor iets anders. We kunnen het nog niet helemaal verklappen, maar het heeft iets te maken met de bar. Woensdag is de traditionele borrelavond van SIB-Leiden, dus leer vooral veel SIB-leden en andere aankomend eerstejaars kennen!

Do • 14u tot 15.30u

Krattendebat

Ben jij ergens erg gepassioneerd over? En heb je een groot redenaar of politicus in je? Test je debating- en toespraakskills bij het krattendebat van SIB! Toeschouwers en voorbijgangers zijn uiteraard van harte welkom voor een drankje.

Do • 15.30u – 17u

Spellentoernooi – reprise

Nog één keer proberen te winnen na het toernooi van woensdag? Of kon je er niet bij zijn? Geen probleem! Je kunt nog één keer de strijd aangaan deze middag.

Do • vanaf 20u

Pubquiz! (& cocktailcorner)

Op donderdag houden we een pubquiz op het Breehuys! Naast dat je kunt bewijzen de slimste te zijn deze EL CID, komt de cocktailcorner van maandagavond ook terug. Kennis is macht, en cocktails zijn ook lekker.

Vr • 14u tot 17u

Bitterballenborrel

We sluiten de week af met nog meer geborrel, onder het genot van ieders favoriete frituursnack – de bitterbal. Pak je laatste kans deze EL CID om kennis te maken met de SIB, of chill alvast met je aanstaande mede-SIB’bers!

Locatie

Je kunt ons de hele week vinden op Breehuys 16, op de Breestraat. De lezing en het feest zijn op andere locaties – check hiervoor de items hierboven!

We zien je graag terug deze EL CID. Mocht je nog vragen hebben, stuur dan vooral een mailtje naar bestuur@sibleiden.nl of bel ons!