Informatie rondom de COVID-19 uitbraak: klik hier.

SIB brengt de wereld naar jou en jou door de wereld.

Lezingen

SIB-Leiden brengt studenten in contact met de wereld van diplomatiek, internationale betrekkingen en ambtenarij. Politici, ambassadeurs, professoren en experts uit de praktijk geven om de twee weken een lezing of workshop. Er is altijd gelegenheid voor vragen en opmerkingen uit de zaal.

Reizen

SIB-Leiden biedt elk jaar drie reizen. De Winterreis brengt deelnemers ongeveer een week naar een land in Europa en omstreken, zoals Noord-Afrika of het Midden-Oosten. De Brusselreis is een driedaagse tour door het centrum van het Europese bestuur, waarin alle belangrijke instanties worden bezocht. Tenslotte biedt de Zomerreis een unieke trip naar verre oorden, waar zowel lokale organisaties als Nederlandse vertegenwoordigingen worden bezocht. Op alle drie de reizen wordt uiteraard ook genoten van de lokale cultuur, keuken en omgeving.

Borrels

Tenslotte heeft SIB-Leiden een volwaardige borrelcultuur zoals een klassieke Leidse studentenvereniging. Na elke activiteit volgt een borrel op de vaste locatie Breehuys 16, waar onze eigen tapcommissie de drankjes uitdeelt. Daarnaast heeft de vereniging vijf disputen, die ieder wekelijks extra borrels en activiteiten organiseren. Ook bieden het introductieweekend en het ledenweekend twee keer per jaar een fantastisch weekend weg in Nederland met de actiefste leden van de vereniging.

Tafeltjes Avonden

De Japanse en Haagsche Tafeltjes Avond zijn twee evenementen die jaarlijks terugkeren bij SIB-Leiden, waarbij studenten respectievelijk de kans krijgen om te speeddaten met diplomaten uit het buitenland en Nederlandse politici. Meer hierover op de speciale pagina’s!

Atlas

De Atlas is ons digitale platform waarbij leden artikelen kunnen publiceren, maar ook eigengemaakte media kunnen verspreiden, zoals podcasts, reportages en interviews. Zo kun je als student een mooi platform krijgen om te oefenen op je schrijfkunsten op het vlak van (inter)nationale politiek en diplomatie!

Bezoeken

SIB bezoekt regelmatig internationale organisaties, zoals het ICC en OPCW. Daarnaast staan er elk jaar meerdere ambassadebezoeken op het programma, waar ambassadeurs en diplomaten in gesprek gaan op locatie met SIB-leden!

Schrijf je in en maak je studententijd onvergetelijk. Zie de wereld en laat de wereld zien wie je bent!

Locatie Bestuurshok

Openingstijden

Er zal deze week niemand op het hok aanwezig zijn, vanwege sluiting van universiteitsgebouwen. We zijn nog wel te bereiken via ons emailadres: bestuur@sibleiden.nl

Maandag – 
Dinsdag –
 
Woensdag – 

Donderdag – 

Vrijdag –

Wilt u ons telefonisch bereiken? Bel dan naar 071 527 7559.